WORKSHOPS

Καλωσορίζουμε όλους τους γυμναστές/ προπονητές Pilates να μάθουν και να επωφεληθούν από τα προγράμματα πιστοποίησης εκπαιδευτών STOTT PILATES® χωρίς προϋποθέσεις (δηλαδή αυτά δεν περιορίζονται στους πιστοποιημένους εκπαιδευτές STOTT PILATES®).

Με περισσότερα από 150 workshops πιστοποίησης Pilates, τα workshops εισαγωγικής και συνεχούς εκπαίδευσης μπορούν να συμπληρώσουν την τρέχουσα εκπαίδευση σας για τον σχεδιασμό προγραμμάτων άσκησης. Καλύπτουν τα πάντα, από τις βασικές γνώσεις και την αθλητική προετοιμασία, έως την αποκατάσταση και τους ειδικούς πληθυσμούς.

Pilates για Εγκύους σε Mat

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτό το διαδραστικό σεμινάριο, που αναπτύχθηκε από την ομάδα της Merrithew®, βασίζεται στις πλέον πρόσφατες ιατρικές πληροφορίες, τις κατευθυντήριες γραμμές άσκησης και τις έρευνες που είναι διαθέσιμες για την εγκυμοσύνη και την κίνηση. Διερευνώνται κατάλληλες προσαρμογές ασκήσεων STOTT PILATES® Matwork και συζητούνται φιλοσοφίες σχεδιασμού για τη διδασκαλία μικρών ομάδων και ιδιωτών πελατών. Εξετάζονται επίσης αλλαγές σε ανατομία και φυσιολογία, παράγοντες κινδύνου και προσοχή σε κινήσεις, με στόχο την παροχή ασφαλούς και αποτελεσματικής προπόνησης σε όλα τα τρίμηνα της εγκυμοσύνης, ενώ παρέχονται στρατηγικές για τη δημιουργία νέων προγεννητικών προγραμμάτων καθώς και την ενίσχυση αυτών που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μαθησιακοί στόχοι

1. Να κατανοήστε την καταλληλότητα του STOTT PILATES® Matwork καθώς και τις πιθανές αντενδείξεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

2. Να μάθετε για τις αλλαγές στη φυσιολογία στα τρία τρίμηνα της εγκυμοσύνης

3. Να διερευνήσετε συγκεκριμένες τροποποιήσεις ασκήσεων στο Mat

4. Να εφαρμόστε τις Βασικές Αρχές σταθεροποίησης STOTT PILATES® στις προγεννητικές ασκήσεις

Εκδηλώστε ενδιαφέρον
Pilates για Εγκύους σε Reformer

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε αυτό το workshop, που αναπτύχθηκε από την ομάδα της Merrithew®, θα μάθετε τα πλεονεκτήματα του να αφήσετε τις παραδοσιακές παραλλαγές Matwork για τις μελλοντικές μαμάδες και να επιλέξετε τροποποιήσεις ασκήσεων στο Reformer. Χρησιμοποιώντας τις τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές άσκησης που παρέχονται από τον ACOG και λαμβάνοντας υπόψη τις κοινές αλλαγές ανατομίας και φυσιολογίας, διερευνώνται κατάλληλες προσαρμογές των ασκήσεων STOTT PILATES®, χρησιμοποιώντας το Reformer με καινοτόμους και ευεργετικούς τρόπους. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της προπόνησης παραμένουν πρωταρχικής σημασίας και κατά τη δημιουργία νέων και συνεχιζόμενων προγραμμάτων πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι παράγοντες κινδύνου, το επίπεδο φυσικής κατάστασης πριν την εγκυμοσύνη, οι ανησυχίες για την υγεία και οι στόχοι φυσικής κατάστασης.

Μαθησιακοί στόχοι

1. Να εφαρμόσετε τις Βασικές Αρχές σταθεροποίησης STOTT PILATES® σε συγκεκριμένες ασκήσεις στο Reformer

2. Να κατανοήσετε την ουσία της κίνησης και τους στόχους της άσκησης για την έγκυο

3. Να διερευνήσετε πώς γίνονται οι επιλογές άσκησης για την έγκυο και ποιες τροποποιήσεις μπορεί να χρειαστεί να ενσωματωθούν

4. Να ακούσετε ενδείξεις και διορθώσεις για ασφάλεια και αποτελεσματικότητα

Εκδηλώστε ενδιαφέρον
Reformer για Ηλικιωμένους

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διερευνήστε τα οφέλη της άσκησης στο Reformer για τους ηλικιωμένους σε αυτό το διαδραστικό workshop, που αναπτύχθηκε από την ομάδα της Merrithew®. Παρά τη φθορά που σχετίζεται με τη γήρανση, η ικανότητα προσαρμογής στην προπόνηση αντοχής και ενδυνάμωσης είναι καλά τεκμηριωμένη. Το Reformer παρέχει ευρέως μεταβλητές τάσεις των ελατηρίων για την άσκηση τόσο του πάνω όσο και του κάτω μέρους του σώματος καθώς και για την προπόνηση του πυρήνα. Συζητούνται τροποποιήσεις ασκήσεων και προβληματισμοί για θέματα περιορισμένης κινητικότητας και δύναμης, με σκοπό την ενίσχυση της σταθερότητας του πυρήνα, την αύξηση της άλιπης μυϊκής μάζας, την αύξηση του εύρους κίνησης και τη βελτίωση της επίγνωσης του σώματος.

Μαθησιακοί στόχοι

1. Να εφαρμόσετε τις Βασικές Αρχές σταθεροποίησης STOTT PILATES® για να επιλέξετε ασκήσεις στο Reformer

2. Να κατανοήσετε πώς μπορεί να πρέπει να τροποποιηθούν οι κινήσεις για ηλικιωμένους

3. Να ανακαλύψετε γιατί οι ασκήσεις STOTT PILATES είναι ωφέλιμες σε περιπτώσεις περιορισμένης κινητικότητας

4. Να μάθετε ενδείξεις και διορθώσεις για ασφάλεια και αποτελεσματικότητα

Εκδηλώστε ενδιαφέρον
Reformer με Fitness Circle®

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε αυτό το workshop, που αναπτύχθηκε από την ομάδα της Merrithew®, θα μάθετε πώς το Fitness Circle® φέρνει ποικιλία και πρόκληση σε ομαδικό ή ατομικό περιβάλλον με το Reformer. Προσθέστε περισσότερη πρόκληση για τους προσαγωγούς και τους απαγωγούς των άκρων και συμβάλλετε στην ενεργοποίηση του πυρήνα. Ο δακτύλιος αντίστασης Fitness Circle® ενισχύει τα σωστά μοτίβα ενεργοποίησης των μυών και συμβάλλει στη διασφάλιση της σωστής τοποθέτησης, ενώ προσθέτει κι ένα στοιχείο διασκέδασης και ποικιλίας σε κάθε προπόνηση.

Μαθησιακοί στόχοι

1. Να κατανοήσετε πώς οι Βασικές Αρχές STOTT PILATES® εφαρμόζονται σε ασκήσεις χρησιμοποιώντας Reformer και Fitness Circle

2. Να ανακαλύψετε πώς το Fitness Circle μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καινοτόμες αλληλουχίες κινήσεων

3. Να χρησιμοποιήσετε τον δακτύλιο αντίστασης για να αυξήσετε την πρόκληση στο πάνω και κάτω μέρος του σώματος αντίστοιχα

4. Να μάθετε πώς να ενσωματώνετε αυτές τις κινήσεις σε μια πλήρη προπόνηση Reformer για να δημιουργήσετε ποικιλία και πρόκληση

Εκδηλώστε ενδιαφέρον
Ultimate Back Care

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στατιστικά, περισσότερο από το μισό του ενήλικου πληθυσμού θα βιώσει πόνο στη μέση κάποια στιγμή στη ζωή του, είτε οξύ είτε χρόνιο. Οι ασκήσεις Pilates στο στρώμα μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύτιμο εργαλείο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της μέσης. Αυτό το workshop αναπτύχθηκε από την ομάδα σχεδιασμού της Merrithew® σύμφωνα με τις τρέχουσες έρευνες και εστιάζει σε τροποποιήσεις ασκήσεων που μπορεί να είναι επωφελείς σε ορισμένες περιπτώσεις. Δίνεται μεγάλη έμφαση στη συνειδητοποίηση και την αντοχή των τοπικών σταθεροποιητών της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης και της πυελικής περιοχής. Αν και δεν καλύπτονται συγκεκριμένοι τραυματισμοί, επανεξετάζονται οι γενικεύσεις για συγκεκριμένες συνταγογραφούμενες ασκήσεις ως βάση για την ανάπτυξη προγράμματος. Συζητούνται επίσης οι επιλογές άσκησης για την πρόληψη τραυματισμών στην πλάτη και οι προβληματισμοί για το εύρος της πρακτικής.

Μαθησιακοί στόχοι

1. Να μάθετε γιατί και πώς η άσκηση STOTT PILATES® μπορεί να είναι ευεργετική για τα προβλήματα της πλάτης

2. Να κατανοήσετε τις Βασικές Αρχές σταθεροποίησης STOTT PILATES και πώς σχετίζονται με τα προβλήματα της πλάτης

3. Να επανεξετάσετε την επιλογή ασκήσεων και την ανάπτυξη προγράμματος για την αντιμετώπιση και την πρόληψη των προβλημάτων της πλάτης

4. Να συζητήστε την πρόσφατη έρευνα σχετικά με τη σταθεροποίηση της οσφυοπυελικής περιοχής

Εκδηλώστε ενδιαφέρον

Post-Natal Pilates

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να επιστρέψουν στην άσκηση τέσσερις έως έξι εβδομάδες μετά από κανονικό τοκετό ή όταν λάβουν άδεια από το γιατρό τους. Πολλές από τις ασκήσεις που εκτελούνται κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι κατάλληλες και τώρα, αλλά μπορούν να προστεθούν και άλλες ασκήσεις που θα επικεντρωθούν στην επανενεργοποίηση και σταθεροποίηση του πυελικού εδάφους, του εγκάρσιου κοιλιακού και των λοξών καθώς και στην ανάπτυξη οσφυοπυελικής σταθερότητας. Αυτή η ήπια αλλά αποτελεσματική προπόνηση, που αναπτύχθηκε από την ομάδα της Merrithew®, ενσωματώνει τις Toning Balls™ για να επαναφέρει τις νέες μαμάδες στο σωστό δρόμο.

Μαθησιακοί στόχοι

1. Να εφαρμόσετε τις Βασικές Αρχές του STOTT PILATES® σε ασκήσεις ειδικά για μετά τον τοκετό

2. Να ανακαλύψετε πώς να κάνετε τροποποιήσεις για τις ανάγκες αυτού του ειδικού πληθυσμού

3. Να κατανοήσετε πώς να ενσωματώσετε Toning Balls σε μια μεταγεννητική προπόνηση

4. Να συζητήσετε ειδικές σκέψεις για μεταγεννητικά θέματα

Εκδηλώστε ενδιαφέρον
Pilates με Αξεσουάρ, Επίπεδα 1 & 2

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προσθέστε ενδιαφέρον στη ρουτίνα Matwork με αυτό το καινοτόμο και κεφάτο workshop που βασίζεται σε Mat, το οποίο περιλαμβάνει ασκήσεις που αυξάνουν την ένταση και την πρόκληση. Μάθετε να ενσωματώνετε το Flex-Band®, τον δακτύλιο αντίστασης Fitness Circle® και τις Toning Balls™ για να δημιουργήσετε διασκεδαστικά και αναζωογονητικά μαθήματα. Οι ασκήσεις πρώτου επιπέδου χρησιμεύουν για την ενδυνάμωση και τη σταθερότητας του πυρήνα, ενώ αυτές στο δεύτερο επίπεδο επικεντρώνονται στην κινητικότητα και την ευκινησία. Αυτές οι προπονήσεις, που αναπτύχθηκαν από την ομάδα της Merrithew®, παρέχουν πάρα πολύ νέο υλικό για να εμπνεύσουν κάθε ασκούμενο ανεξάρτητα από το επίπεδο της φυσικής του κατάστασης.

Μαθησιακοί στόχοι

1. Να μάθετε τροποποιήσεις Matwork από το Βασικό και Μεσαίο επίπεδο

2. Να τροποποιήσετε τις άσκησες αυτές με αξεσουάρ που περιλαμβάνουν τα Flex-Band, Fitness Circle και Toning Balls

3. Να εφαρμόσετε τις Βασικές Αρχές σταθεροποίησης STOTT PILATES® σε όλες τις ασκήσεις

4. Να μάθετε ενδείξεις και διορθώσεις για να προωθήσετε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα

Εκδηλώστε ενδιαφέρον
Αθλητική Προετοιμασία στο Reformer, Επίπεδο 1
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μάθετε να πηγαίνετε το παιχνίδι των ασκούμενών σας στο επόμενο επίπεδο σε αυτό το workshop αθλητικής προετοιμασίας, που αναπτύχθηκε από την ομάδα της Merrithew®. Βελτιώστε τη δύναμη, τη αντοχή και την ευκινησία μέσω νέων παραλλαγών γνωστών ασκήσεων που δοκιμάζουν τη μονόπλευρη κίνηση, τη μεταφορά βάρους και τη σταθερότητα του πυρήνα. Αυτό το workshop δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον πυρήνα, τα χέρια, τα πόδια, τους ώμους και τους γοφούς καθώς και στην περιστροφή. Μάθετε μια μορφή στο Reformer που είναι ιδανική για τους λάτρεις των σπορ και για αθλητές όλων των επιπέδων.

Μαθησιακοί στόχοι

1. Να εφαρμόσετε τις Βασικές Αρχές σταθεροποίησης STOTT PILATES® σε τροποποιημένες ασκήσεις στο Reformer.

2. Να δοκιμάσετε το μυϊκό σύστημα των ασκούμενων και να χτίσετε αντοχή.

3. Να δοκιμάσετε την κοιλιακή σταθερότητα και να ενδυναμώσετε το πάνω και κάτω μέρος του σώματος.

4. Να κατανοήστε πώς συγκεκριμένες ασκήσεις μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της αθλητικής προετοιμασίας.

Εκδηλώστε ενδιαφέρον
Βελτιστοποίηση του Συμπλέγματος των Ώμων
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η διάλεξη και το πρακτικό εργαστήριο, που αναπτύχθηκε από την ομάδα της Merrithew®, διερευνά την ανατομία και την εμβιομηχανική που εμπλέκονται σε μια κανονική υγιή περιοχή της ωμικής ζώνης και στη συνέχεια εφαρμόζει αυτές τις βασικές αρχές σε μια προσπάθεια βελτιστοποίησης της λειτουργίας της. Η άσκηση που βασίζεται στη θεωρία εξετάζει τα μυοσκελετικά στοιχεία, το ολοκληρωμένο μοντέλο σταθερότητας των αρθρώσεων και το λειτουργικό σύστημα ταξινόμησης των μυών στο πλαίσιο της περιοχής της ωμικής ζώνης. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να εφαρμόζουν τις αρχές εμβιομηχανικής του STOTT PILATES για τη σταθερότητα του πυρήνα, την αναπνοή και την ευθυγράμμιση σε μια ποικιλία ασκήσεων και αναπτύσσουν αναγνώριση βέλτιστων και μη βέλτιστων μοτίβων κίνησης. Οι τροποποιήσεις και οι παραλλαγές παρουσιάζονται χρησιμοποιώντας μια σειρά από μικρά αξεσουάρ καθώς και με την εφαρμογή τους σε συγκεκριμένα σενάρια.

Μαθησιακοί στόχοι

1. Να μάθετε ασκήσεις STOTT PILATES® που σχετίζονται με τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας της περιοχής της ωμικής ζώνης

2. Να μάθετε στόχους άσκησης, μυϊκή ενεργοποίηση και αλληλουχία κινήσεων για τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων

3. Να μάθετε αποτελεσματική επικοινωνία, λεκτικές και οπτικές ενδείξεις για βελτίωση της απόδοσης και διορθωτικές στρατηγικές

4. Να κατανοήσετε το ολοκληρωμένο μοντέλο σταθερότητας της άρθρωσης και το λειτουργικό σύστημα ταξινόμησης των μυών στο πλαίσιο της περιοχής της ωμικής ζώνης

5. Να επανεξετάσετε τη λειτουργική ανατομία της περιοχής της ωμικής ζώνης

Εκδηλώστε ενδιαφέρον
Toning Ball™ Workshop

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η προπόνηση, που αναπτύχθηκε από την ομάδα της Merrithew®, ενσωματώνει Toning Balls™ με βάρος στα χέρια σε επιλεγμένες ασκήσεις από το ρεπερτόριο του STOTT PILATES® Matwork Βασικού Επιπέδου. Ανακαλύψτε πώς το μυϊκό σύστημα του πυρήνα μπορεί να τονωθεί για να σταθεροποιηθεί και να ελεγχθεί με την προσθήκη ελαφρών βαρών. Μάθετε πώς να αυξήσετε την επίγνωση και τη δύναμη ολόκληρου του άνω τεταρτημορίου, προσθέτοντας παράλληλα ποικιλία, πρόκληση και αντίσταση.

Μαθησιακοί στόχοι

1. Να εφαρμόσετε τις Βασικές Αρχές του STOTT PILATES® στις ασκήσεις Toning Ball που εστιάζουν στην ουσία της κίνησης και στους στόχους άσκησης

2. Να κατανοήστε πώς οι Toning Balls προσθέτουν ποικιλία, πρόκληση και αντίσταση

3. Να μάθετε ενδείξεις και διορθώσεις για ασφάλεια και αποτελεσματικότητα

Εκδηλώστε ενδιαφέρον
Ανακαλύψτε όλα τα
Workshops
Αν κάποιο από τα workshops δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον σας και θα σας κρατούμε ενήμερους.

Τι λένε οι Licensed Instructors της STOTT PILATES®

Δέσποινα Χρυσάνθου

Επαγγελματίας Χορεύτρια Κλασσικού Μπαλέτου


Οι εκπαιδεύσεις της STOTT PILATES ήταν ότι χρειαζόμουν για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και αναβαθμίσεις της μυοσκελετικής λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος αφού η MERRITHEW φροντίζει να αναβαθμίζει και να διαμορφώνει το ασκησιολόγιο της ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Εκσυγχρονισμένες μέθοδοι εκγύμνασης για όλους από επαγγελματίες αθλητές μέχρι ηλικιωμένους.

Instagram: despinachr_

Φύλλια Μπακοπούλου

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Ιδιοκτήτρια γυμναστηρίου Top Gym | Τρίπολη


Η εκπαίδευση της STOTT PILATES στο Matwork και στο Reformer μου πρόσφερε μια μοναδική εμπειρία γνώσης. Με βοήθησε να εμβαθύνω στις ασκήσεις και να τις τελειοποιήσω. Οι γνώσεις των καθηγητών μου έλυναν κάθε απορία κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης.

Instagram: fyllia_bakopoulou

Kατερίνα Μπιζιλιώτη

Pilates Instructor | Καθηγήτρια Χορού | Owner of BODYBASICS PILATES


Ήρθα σε επαφή με την κίνηση από το μπαλέτο, το οποίο δίδαξα για πάνω από δέκα χρόνια σε εξειδικευμένες σχολές. Το 2006 όταν και ξεκίνησα τη λειτουργία του studio μου κατευθύνθηκα προς τη μέθοδο της STOTT PILATES καθώς είναι ένα καινοτόμο σύστημα που συνεχώς εξελίσσεται. Στη μέθοδο STOTT PILATES βρήκα την πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση για να νιώθω πλήρως καταρτισμένη απέναντι σε όλο το εύρος και τύπο πελατών που καθημερινά έρχομαι σε επαφή.

Instagram: body_basics_pilates_studio

Ελένη Δεμέκα

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής


Το πρόγραμμα πιστοποίησης STOTT PILATES προσφέρει σε κάθε επαγγελματία γυμναστικής την δυνατότητα να διευρύνει την εμπειρία και τη γνώση του μέσα από μια καινοτόμο μέθοδο εκγύμνασης Pilates. Συνδυάζει αποτελεσματικά θεωρία και πρακτική, δίνοντας έμφαση στην τεχνική εκμάθησης και στην εξατομικευμένη προσέγγιση. Η δυναμική του προγράμματος και ο τρόπος διεξαγωγής του συμβαδίζουν με την μέθοδο διδασκαλίας που ακολουθώ και την ανάγκη για συνεχή εξέλιξη.

Instagram: elenademeka
Workshops
Επενδύστε στον εξοπλισμό της Merrithew® και δημιουργήστε έξτρα έσοδο για το studio σας φιλοξενώντας εκπαιδεύσεις της STOTT PILATES®